Jelle van der Meer

Kernwoorden: creatief, optimist, internationaal, vrijdenker, intuïtie voor nieuwe ontwikkelingen, humor, relativering, maatschappelijk betrokken.

Zakelijk – want er moest toch geld verdiend worden met brood op de plank voor vrouw en kinderen, was Jelle – na het behalen van zijn Nyenrode-diploma in 1958 – betrokken in marketing en sales(bij P&G; in Geneve, de Belgische Limburg en in Brussel) en daarna actief in staf-en vervolgens management-functies in Hilversum, Madrid, Gouda, Rijswijk, Brussel en opnieuw in Spanje: Malaga en Velp bij Arnhem, waar hij nog steeds woonachtig is.

Sociaal, echter – als twintiger in de jaren ’60 – met een sterk sociaal maatschappelijke instelling volgde hij de uitvindingen al oa om van zout water zoet water te maken op basis van de toen pas bekende principes, die van nieuwe vormen vanenergie-opwekking, en op vele andere terreinen, om in de bredere bouw betrokkenheid te verkrijgen bij mogelijke turnkey projekten vanuit Nederland.en dat vanuit zijn latere werkgevers Nederhorst en de Hollandse Beton. Echter het getij (en de opdrachten) zaten in die periode vanuit de Wereldbank tegen!
NB: was in 1957 tijdelijk assistent van Robert Schumann tijdens diens 1 weeks-verblijf in Nederland; Schuman wist toen ook nog niet welke gevolgen zijn initiatief met de EGKS voor Europa en de EU zou hebben!

Was in de jaren ’70 maatschappelijk actief vanuit JCI, de Juniorkamers in Nederland (in 1972 daarvan landelijk voorzitter) en in 1974 oprichter van SIN, Stichting Interservice Nederland (Rotary, Lions etc.) en initiatiefnemer tot het SIN-Congres “Grenzen aan de Groei?” ook in 1974 – samen met de Club van Rome nederland) en vanaf 1978 tot 1986 Voorzitter van SIN.

Vanaf 1978 lid van de Werkgroep Donorwerving namens Lions Nederland, later omgezet in de Stichting Donorwerving alsook het huidige Donor-register In Nederland. In 1981 werd in Hilversum het Interservice Congres D-DAY DONORDAG daartoe georganiseerd.

Organisator in 1986 van het Blindheidscongres in het Congresgebouw in Den Haag voor de St. Blindheidsbestrijding in Ontwikkelings-Landen.

Vanaf 1980 tot 1998 voorzitter van een 4-tal Nationale Chipcard en vervolgens Nationale Electronisch Medisch Dossier EMD Congressen vanuit de Stichting Medidata te Woerden, de voorloper van het latere -door het Ministerie van Volksgezondheid grfinancierde – NICTIZ. Nog steeds een actueel onderwerp binnen de gezondheidszorg van Nederland.

Vanaf 1980 tot 1992 betrokkenheid bij het Nationaal Revalidatie Fonds te Utrecht en Bunnik.

Met de oprichting van de Stichting Better World Now!, sluit zich het net en komen de levenscirkels bij Jelle – nu 75 – weer bij-een, zoals bij zijn intiatief tot instelling van een Better World Award binnen JCI nu 40 jaar geleden voor beste derde-wereld-projekt, visies over een rechtvaardiger opzet voor vennootschappen (nog steeds actueel), vernieuwingen bij het huidige Beurzen-systeem, systematische creatie van werkgelegenheid in gebieden, waar dit nodig is, herinvoering van een soort sociale dienstplicht in landen,alles samenkomend en het huidige Now! Initiatief, om daarover de dialoog met elkaar aan te gaan.

U kunt mij bereiken per mail op jr.van.der.meer@hccnet.nl of telefonisch op 026-3617473.

Geld

We zeggen het nog één keer: STOP AFSCHAFFING DIVIDENDBELASTING

Sinds een Jaar nu is Now! - als stem van...

De landelijke politiek versus de zwijgende meerderheid

'Ruttes recente liefdesverklaring voor de EU in Straatsburg' versus 'Ruttes verraad...

1 reply added

  1. Yves Boerebachu november 26, 2017 Beantwoorden

    Hallo Jelle,
    Ik lees zojuist jouw curriculum vitae op maatschappelijk gebied. Indrukwekkend. Je was altijd wel een druk baasje maar dat je je zo zou inspannen voor allerlei ver van je bed aangelegenheden verdient grote lof en bewondering! Hopelijk is jouw privé-leven er niet tekort door gekomen. Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrieven. Veel succes binnenkort in jullie nieuwe woning. Zeer amicale groet!
    Yves

Leave your comment